środa, 31 sierpnia 2011

SAŁATKA Z GYROSEM

sałatka przepyszna, nadaje się na różne okazje 


I warstwa
1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i usmażona na oleju z przyprawą gyros (knorr) 7 minut.
Wyciągamy usmażonego kurczaka i układamy  na salaterce. Na tym samym oleju zeszklić 3 cebule pokrojoną w kostkę.
II warstwa
cebula na kurczaku
III warstwa
5-6 ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę
IV warstwa
1 słoik majonezu, ja używam "Kielecki"
V warstwa
1 puszka kukurydzy
VI warstwa 
1 średnia kapusta pekińska (lub połowa dużej)  pokrojona, lekko posolona z dodatkiem łyżki oleju i przyprawą ziołowo-paprykową.Ułożyć na kukurydzy.
Całość polać ketchupem.


SMACZNEGO  ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz