tortoletka z malinami
biszkopt z owocami zalany galaretką idealnie pasuje na niedzielny deserek
-2 czerwone galaretki ( lub inny kolor w zależności od owoców)
Galaretkę robimy w mniejszej ilości wody jak jest w przepisie.
-świeże owoce (maliny, porzeczki, truskawki, agrest, brzoskwinie...)
Krem:
Może być masa budyniowa, bita śmietana, krem owocowy z torebki lub wykonany samodzielnie.
Przepis:
Biszkopt pieczemy w/g własnego przepisu najlepiej w tortownicy. Następnie po wystudzeniu nasączamy go ( woda + cukier waniliowy), wykładamy krem na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Na masę układamy świeże owoce w zależności od upodobania. Na końcu wlewamy część galaretki aby przykryła owoce i wstawiamy do stężenia do lodówki ( ja wkładam do zamrażarki - szybciej tężeje). Kiedy galaretka już uzyskała pożądaną gęstość dolewamy resztę galaretki i wkładamy do lodówki.
SMACZNEGO :)
pięknie wygląda i smakuje wspaniale...
OdpowiedzUsuńBardzo miła Pani wykonuje ciasta,i są bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuń