piątek, 8 lipca 2011

Ciasto z rabarbarem

ciasto z  rabarbarem doskonałe na letnie popołudnia


Składniki:
-250 g margaryny
-4 szklanki mąki
-3 jajka
-1/2 (pół) szklanki cukru
-1/2 (pół) szklanki kwaśnej śmietany
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
- rabarbar ok. 0,5 kg


Przepis:
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Wlać do miski ,dodać wszystkie składniki i utrzeć. Ciasto będzie dość gęste więc można dodać odrobinę mleka w celu lepszego połączenia składników. Po dokładnym wymieszaniu ciasto wyłożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Rabarbar pokroić i ułożyć na wierzchu. Piec ok.60 minut w temperaturze 160- 170 C. Na wystudzone ciasto można polać gotowy lukier lub posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO  :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz